Artu pisze:[...]Znudziło.mi się już to całe FPV, i obecnie latam tylko "przy nodze".
To akurat niczego nie zmienia - nadal hgw co można, co nie i jak to właściwie będzie.
TomRar pisze:[...]
PS. No i właśnie, to jest dobre pytanie mwx... Kupować teraz na hura swoje wymarzone modele, żeby choć trochę się nimi nacieszyć, czy lepiej już teraz sprzedać cały asortyment, póki nie wszyscy jeszcze wiedzą o nadchodzących przepisach. Jeżeli za każdym razem mam iść gdzieś głęboko w las na odludzie i szukać w ogóle jakiejś łąki 10x10m to chyba już wolę zmienić hobby, co w ogóle nie jest mi na rękę.
Zastanawiajcie się, zastanawiajcie.
Znajdą się chętni na tanie modele z wyprzedaży - o tym mogę Was zapewnić, a wnioski wyciągnijcie sami.
Zastanawia mnie natomiast ... od wczoraj jedna rzecz:
Czy gdzieś w tych mądrych przepisach jest w ogóle napisane, że model musi mieć skrzydła albo wirnik / wirniki nośne?
Czy gdziekolwiek jest napisane, że musi się unosić w powietrzu dzięki siłom aerodynamicznym?
...
Bo jeśli nie, to czym (w świetle prawa) różni się jakiekolwiek latadło od samochodu RC w drodze pomiędzy progiem skoczni z miejscem toru w którym wyląduje?

Taaak jest! naprawdę się nad tym zastanawiam i nic mnie nie zdziwi, odkąd ślimak jest rybą.
Stąd prosta droga to stwierdzenia, że rzucając kamieniami możemy łamać prawo lotnicze.
Paranoja?
No oczywiście, że tak.