Wiktor pisze:a beca ma na jakie v_max?
miruuu pisze:Do tarota mozna tanio kupic pasek...
shacker pisze:Nie wiem skąd ludzie mają parcie na te 45 A - nie słyszałem by ktoś 40 przeciążył w setupie 3S, chyba że da silnik SkorpionaSam regiel jest przeciążalny na 50 A/10 s, a w szpilkach pewnie jeszcze więcej.
Co do systemu, to jak masz wybór bierz S2 - podobno lepiej lata od S, a kosztuje podobnie.
A tak w ogóle, bo my tu o Blade, T-rexie i jego klonach, znalazłem tez Goblina w internetach (to już chyba górna półka , nie? ) . Ale na jakich producentów zwracać tak naprawdę uwagę? Chodzi o skale np. 450-550 ?? Nie chodzi mi o nieznane chińskie firmy (choć jak piszsz, są klony Align , które sie sprawdziły w praktyce).
Są jeszcze jakieś np. Hirobo(np.Hirobo EMBLA 450E SLM FBL) , Thunder Tiger, KDS-450BD, Swift 550 Carbon, Logo 400 se , Compass Warp 360 with Blades, i inne (nazwy i kolejność przypadkowa).
shacker pisze:No wiadomo - każdy swoje chwali
Odbiornik z BeastX możesz włożyć do innego modelu, nie ma problemu. Serwa Corona udzwigną 450-tkę, nie ma problemu.
Goblin to nie ten pułap cenowy, no i jednak modele od 550 wzwyż.
Z przedziału 450-550 możesz spoglądać na Protos (i Protos mini) oraz Gaui X3 i X5. Skąd reszte wziąłeś nie wiem, ale to nie jest na rynku polskim popularne. No i są jeszcze KDS serii Innova.
Luki35 pisze:1) Czy majac w domu 300-tkę , po złożeniu więkzego modelu , mały nie będzie sie już tlko kurzył?
2) Czy kupując 450-tkę , niejest to w sumie zbyt mały przeskok od 300-tki - a jeśli tak, to po co tak delikatnie tylko zwiększyć skalę..?
3) Co sprawiło, że wybraliście duże skale? Czy np. 500-tką, 600 - tką lata się lepiej niż 450 tką?
4) Gdzieś się słyszy o tzw. półkach. Dajmy na to dolna, średnia i górna. Moglibyście się odnieść , jacy producenci są w której. Rozumiem, że Blade to górna, tak...?![]()
5) 500,550,600 , niby na symku lata mi sie łatwiej troszkę niż 250- tką, czy w realu będzie podobnie?
6) Czemu 450 polecacie na start? Opróczoczywiście dostepności i kosztów naprawy modelów tej skali?
Luki35 pisze:1) Czy majac w domu 300-tkę , po złożeniu więkzego modelu , mały nie będzie sie już tlko kurzył?
2) Czy kupując 450-tkę , niejest to w sumie zbyt mały przeskok od 300-tki - a jeśli tak, to po co tak delikatnie tylko zwiększyć skalę..?
3) Co sprawiło, że wybraliście duże skale? Czy np. 500-tką, 600 - tką lata się lepiej niż 450 tką?
4) Gdzieś się słyszy o tzw. półkach. Dajmy na to dolna, średnia i górna. Moglibyście się odnieść , jacy producenci są w której. Rozumiem, że Blade to górna, tak...?![]()
5) 500,550,600 , niby na symku lata mi sie łatwiej troszkę niż 250- tką, czy w realu będzie podobnie?
6) Czemu 450 polecacie na start? Opróczoczywiście dostepności i kosztów naprawy modelów tej skali?
To na wstepie tyle. Gdy wszystko zaaczne sobie układać w głowie, przyjdzie czas na działanie (na pewno nie takie jak przy Blade 300x, gdzie po przejrzeniu oferty w 2 sklepach rc, po 2 godzinach, bez wgłębiania sie w teorię, dokonałem zakupu )
jeszcze za wcześnie na taki model
Luki35 pisze:2) Czy kupując 450-tkę , niejest to w sumie zbyt mały przeskok od 300-tki - a jeśli tak, to po co tak delikatnie tylko zwiększyć skalę..?
Luki35 pisze:3) Co sprawiło, że wybraliście duże skale? Czy np. 500-tką, 600 - tką lata się lepiej niż 450 tką?
Luki35 pisze:4) Gdzieś się słyszy o tzw. półkach. Dajmy na to dolna, średnia i górna. Moglibyście się odnieść , jacy producenci są w której. Rozumiem, że Blade to górna, tak...?![]()
Luki35 pisze:5) 500,550,600 , niby na symku lata mi sie łatwiej troszkę niż 250- tką, czy w realu będzie podobnie?
Luki35 pisze:6) Czemu 450 polecacie na start? Opróczoczywiście dostepności i kosztów naprawy modelów tej skali?
Luki35 pisze:4) Gdzieś się słyszy o tzw. półkach. Dajmy na to dolna, średnia i górna. Moglibyście się odnieść , jacy producenci są w której. Rozumiem, że Blade to górna, tak...?![]()
Z tymi półkami to różnie bywa.. Do nauki lepiej nie szukać górnych, czy dolnych półek tylko średniej - która będzie tania w kretowaniu (cena części, łatwość w naprawach).
Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości