karol pisze:Kenobi36 pisze:Tak się przymierzałem do Sansunga Note 4
Tez sie czailem na Nota4, te nagrywanie w 4K. Ale po nauczce jaka dostalem od S3 nie kupie juz samsunga. S3 spisuwal sie ok przez 1 miesiac, a potem tak mulil, ze zwyczajne dzwonienie bylo uciazliwe. Pozostalo tylko root i mrozenie procesow. O ile bylo to bezpieczne w S3 w N4 jak raz zrobisz rota to nie powrocisz do stanu z przed roota. Poczytaj o KNOX. Obecnie siedze na Nexusie 5 z andkiem 5.0 i jest spoko. Na KK nie cial tez. Ale jak jestes zainteresowany CCC. To polecam Ci ---> https://oneplus.net/
Zapisalem sie na to, ale trzeba bylo miec zaproszenia. Jak kupilem N5 to mi wyslali maila ze moze kupic![]()
Nie wiem jak sie sprawuje, ale parametry ma calkiem niezle.
Używam S4 od półtora roku i nie mam żadnych problemów. Może dlatego że go zrootowałem na początku ale aby to zrobić musiałem wgrać jakiś inny firmware na inny kraj i przestał się updatować online (wywala jakiś błąd). A że nie brakuje mi niczego to nie czuję potrzeby updatów.
Moje doświadczenia z poprzednimi andfonami były właśnie takie że wraz z nowszym softem dochodziła funkcjonalność ale i też mułowatość i ilość zwiech. Motorolę (jakś z klawiaturą) to średnio 2x dziennie restartowałem. S4 to może ze 4 razy mi się zwiesiła od początku użytkownia.
Dlatego jestem za samsungiem, ale CCC
Ten oneplus one (=2) ma jakiś słaby procek, w jakimś teście Snapdragon 801 wypadł gorzej niż mój winik tego samego bencha na moim S4.
(EDIT, pomyliłem 801 z 800, 801 wypadło lepiej niż moje S4)
Octa core MTK6592 (Elephone P8) jest szybszy ale za to pojedynczy procek rdzeń jest wolniejszy niż w moim S4.
No i pytanie czy jak to się będzie zachowywać? Ekran o dwa razy większej rozdzielczości prockiem któy nie wiadomo czy będzie szybszy.
Ech, zaczęły się dylematy.
EDIT Czyli muszę szukać coś z Snapdragon 801, niestety te fony są droższe