aikus pisze:KOlejnym problemem jest umiejscowienie zebatek i lozysk na walku: W sporcie inaczej i w pro inaczej.
Tak. Ciekawy teraz jestem które mam teraz w domu. Kupowałem je daaawno temu ze sklepu tarota. A tarot też ma chyba sport i pro więc okaże się dopiero jak przyjdzie boocase... Na szczęście tego zamówiłem z zebatkami już więc jeden będzie do założenia a potem najwyzej już bardziej zorientowany w temacie dokupie zapas.
aikus pisze:A jeszcze kolejny problem to ze boomcase od sporta rowniez nie pasuje do pro, bo jest inna szerokosc ramy.
Tak, tak, to właśnie zauważyłem. A swoją drogą... Tą ramę co mam od Ciebie (jej akurat nie używam) to jest od sporta czy jakiegoś jeszcze innego wynalazku? Do mojej ramy totalnie nie pasuje, wygląda jak sport. Pytam, bo wrzuce ją pewnie jeszcze dzisiaj/jutro na giełde i w sumie to nie wiem już jak ja nazwać
aikus pisze:Wiec wyjscia sa dwa: albo kupujesz tą hakową konwersje do pro na pasek, albo bawisz sie w przebijanie i przesuwanie zebatek na walku od pro. Znaczy tak jak mowilem - trzeba sciagnac parasolke i nabic w jej miejsce aluminiowa zebatke paskową.
I to sie ponoc da, ktos mi mowil, ze to robil, ale ja osobiscie nie robilem.
Dobrze wiedzieć, że takie coś można zrobić, ale skoro idzie juz (mam nadzieje) prawidłowa to po prostu poczekam w nadziei, że do tej pory nie rozwale wału
A drążąc jeszcze dalej moje dziewicze problemy... Zauważyłem, że nie mam takiego czegos:
Metal Head Stop Stopper For T-REX 450 PRO 450PRODo czego to służy i czy bez tego beretu

da się latać? To chyba przedostatni schodek... Potencjalny ostatni jest taki, że zębatkę mam na inną szerokość wału niż silnik, hehe - dzisiaj się okaże

A tak jeszcze przy okazji, ile ząbków na zębatce metalowej powinienem mieć do silnika H2218 z HK? Ta co mam mam 13 kiełków - da radę?