Epheli

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
mikegsx400
Lider forum...
Podziękował: 134 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: mikegsx400 » 11 paź 2014, o 21:15

lin3e pisze:...Wpis ten nie był nawet merytoryczny pod żadnym względem, a przecież również i o to kopie kruszą...

a oczywistą oczywistoscią jest ze trzeba miec co najmniej 100 postow merytorycznych, zeby zalozy temat w "gieldzie" :banana:

ja co lepsze na samym poczatku mojej drogi modelarskiej RC zagladalem tutaj, ale ze dzialo sie mniej, to sobie poszedlem na ep.
teraz wrocilem i to byl dobry krok.
"...możesz być znacznie szybszy, nie myśl o tym, po prostu to zrób!"
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 11 paź 2014, o 21:19

Czy posty z for sumują się? :vhappy:
...
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 11 paź 2014, o 22:25

aikus pisze:To co bedzie dla mnie osobiscie red-alertem to pojawienie sie cenzury na niektore firmy, na linki do ich sklepow itp...

Założyciele Heli-Team od samego początku nie mieli zamiaru i nigdy nie cenzurowali postów z linkami do innych for, sklepów czy firm. Naszym celem było stworzenie huba (forum+portal) które ma być miejscem szukania i wymiany informacji (nawet jeśli znajduje się ona poza HT) więc jakiekolwiek cenzurowanie czy ograniczanie jest niezgodne z tą filozofią.
Chcecie linkować do EPheli, Waldorfa czy Pfmrc? Proszę bardzo. Zdajemy sobie sprawę, że ponowne tworzenie/dublowanie treści która wykuwała się długi czas jest pracochłonne (nie tyle Ctlr-C + Ctrl-V ile odfiltrowanie śmieci od tego co ważne). Oczywiście dotyczy to informacji pochodzących od zwykłych użytkowników a nie sklepów czy ich przedstawicieli. Dopóki nie zaczną oni nadużywać naszej (wspólnej) gościnności traktując HT jako darmowy słup ogłoszeniowy mogą również pisać o swoich produktach tak długo jak będą używać technicznych/merytorycznych argumentów do ich przedstawiania.
Kenobi widzi zalety Goblina 570 w porównaniu z T600? Super! Niech je opisze jak tylko potrafi szczegółowo. Widzi wady konkurencji? Niech je opisze a adwersarz niech próbuje je zbić ale używając wyłącznie argumentów a nie epitetów.
W odróżnieniu od portali/wortali forum tworzą użytkownicy - moderatorzy i adminowie mają tylko dbać o eliminowanie chamstwa i braku kultury oraz o merytoryczną spójność i przejrzystość forum (to niestety czasem wymaga pracy na wątkach).
Forum będzie takie jakim je sami - z naszym niewielkim wsparciem - stworzycie i utrzymacie...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 11 paź 2014, o 23:25

Bajzel który tam powstał odpowiedzialny jest s,,, który uważa się za nie wiadomo kogo. Jeden z userów kiedyś pisał że s... ma ogromną wiedze - cóż z tego że ma tą wiedze tylko pozostaje mu pogratulować :approve: tylko ilu młodym zaczynającym przygodę pomógł? Od dwóch lat chyba nikomu,bynajmniej ja nie widziałem :shock: bo jakoś od dwóch lat tam byłem. Nawiasem mówiąc gdybym to ja posiadał taką wiedze którą rzekomo on posiada, (tego nie wiem nigdy nie widziałem żeby komuś pomógł rozwiązać problem) to na jego miejscu w miarę możliwości każdemu bym starał się pomóc, bo wolał bym żeby ludzie mnie kojarzyli od tej dobrej strony, żeby np po jakimś czasie jeden czy drugi powiedział dużo się dowiedziałem od tego dużo mi pomógł. To było by dla mnie ważne ilu osobom zapadłbym w pamięci i dzięki mnie będą kontynuować to fajowe hobby. Przykład bardzo proszę: user procode który dziękuje Bejo za pomoc i innym, bejo wódkę będzie pił z procode ale ciekawe z kim s... będzie pił? Chyba zyjek i viper :lol: :glaszcz:. Jest kilka osób które pomogą ci małymi kroczkami dojść do celu i takich się pamięta a co do Mr. s... skutecznie mnie zniechęca do tamtego forum więc dałem nogę :gas:. Samo forum w sobie jest ok ,ehhhh, ale jakoś przez ostatni tydzień tylko raz się zalogowałem by sprawdzić wiadomości na pw i zaraz wróciłem tu :banana:
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 12 paź 2014, o 03:09

I na tym zakończmy.
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 14 paź 2014, o 00:46

Też coś dorzucę.
Też tam zacząłem. Udzielałem się na początku spoooorooo. Pierwsze schody się zaczęły, gdy zrobiłem manuala do apki. Edytor był i jest tak schrzaniony, że nie mogłem dojść do ładu z materiałem. Na moje prośby o pomoc, poprawki czy cokolwiek odpowiedziała jedynie... wrona na drzewie za oknem :masakra:
Jeszcze się nie spotkałem z taką ignorancją.

Potem było parę burzliwych akcji między ludźmi, które były puszczone totalnie samopas, które coraz bardziej zniechęcały. A w końcu niejeden z nas spędził tam wiele nocy zarwanych do pracy czy szkoły, aby coś wyskrobać, czy przeczytać.
Podczas jednej z wymiany zdań dostałem ostro po uszach od administracji i stwierdziłem, że nie tędy droga. Albo ktoś sprząta, albo się szybko zrobi chlew i smród.
Na moją uwagę, że forum się w końcu rozpadnie gdy nie ma nikogo, kto nad tym panuje, zostałem wyśmiany.
Dlatego przestałem tam pisać, bo nikt już nie panował np. nad zmasowanym atakiem pytań leniwych do czytania dzieciaków, którzy chcą mieć odpowiedź tu i teraz.
A to się da opanować.

BTW. Na HT już dawno temu obiecaliśmy sobie (amini i modzi), że będziemy starać się utrzymać taki klimat jaki jest. Daleko zanim przyszliście.
A że przybyło wielu doświadczonych lataczy tylko dodaje nam wigoru. Prowadzimy ciągle prace porządkowe, żeby usprawnić i lepiej dopasować forum. Dlatego czasem będą się pojawiać na ten temat wątki-zapytania :thumb:

Resztę opisał Ramotniak.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 14 paź 2014, o 07:07

Co by nie mówić, ale napływ userów z innego forum, spowodował także i Twój powrót na forum, więc to też pozytywny oddźwięk ów transferu :banana:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 14 paź 2014, o 07:48

Też "tam" zaczynałem swoją przygodę z RC... byłem nawet przez jakiś czas modem... Ale na szczęście to już przeszłość :juppi:
Od kiedy bodajże Grzegorz pokazał mi "właściwą drogę" do portalu i forum, to moja psychika znacznie "odsapnęła" :rotfl2:
A jak Sławek podał przepis na "Miodowe", to już całkiem wsiąkłem... :vhappy:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 14 paź 2014, o 07:54

Kochani użytkownicy!
Dostatecznie dużo zostało już napisane na ten temat i moim zdaniem wystarczy.
Jest nam bardzo miło, że HT Was przyciągnęło i że czujecie się jak byście byli tu "od zawsze". Ze swojej strony mogę obiecać, że będziemy usilnie starać się aby "od zawsze" zmieniło się w "na zawsze".
Tymczasem przestańmy już kopać leżącego bo nie wypada i skupmy się* na kwestiach modelarskich a nie personalnych zgodnie z zasadą "Live and let live"

* - moja latorośl zawsze na "Skup się!" odparowywała "To co? Mam iść do ubikacji?!"
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 19 paź 2014, o 21:11

Ogólnie atmosfera na sąsiednim forum popadła z jednej skrajności w drugą.
W dziale giełdy pojawiło się ogłoszenie

ojebkolbe pisze:[S] Sprzedam Kozę

Witam na sprzedaż posiadam dziś kozę, mało używana, sprzedaję ponieważ zmieniły mi się plany.
Cena 1500 zł + VAT 98% i krata browaru lub butla dobrej czystej.
CIAPATY NIE WCHODZI W SKŁAD ZESTAWU!!!
Obrazek
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 19 paź 2014, o 21:18

Ken... Pliz... :masakra:
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 19 paź 2014, o 21:21

Nie mogłem się powstrzymać :D
EDIT
Niestety ogłoszenie zostało zdjęte.

A propo glupich przedmiotów to mi się przypomniało dawne ogłoszenie na allegro :-)
psunabude.blox.pl/2010/02/sprzedam-snieg.html
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 20 paź 2014, o 01:47

Przedmioty jak przedmioty, jeden słup ogłoszeniowy mniej czy więcej nie robi różnicy. Ale słup który gada to bym powiedział, że to już jest coś, nawet na waldorfie tak nie ma :mrgreen:
Co do ogłoszenia, szkoda że zdjęli, bo kacapa bym wziął. Dobrze mieć taki mebelek w chacie po całym dniu latania po urzędach państwowych co czeka mnie od poniedziałku :wall2:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 29 lis 2014, o 18:05

Ktoś wlasnie hakuje drugie forum...współczuję sprzątania adminom. :(
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 29 lis 2014, o 18:16

Ktoś musiał mu się na tym forum narazić ? I teraz się mści !
Awatar użytkownika
HelicopterZ
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: HelicopterZ » 30 lis 2014, o 00:15

tez widzialem dzisiaj, heba ten gosc dostal bana. bo wszystkie wiadomosci jest usuniete.
Awatar użytkownika
hevi
Domownik forum...
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 4 razy

Postautor: hevi » 30 lis 2014, o 10:54

Sami sobie na to zasłużyli. .....
Sab Goblin Kraken S700,Sbach342,MX2, EXTRA 330L, Graupner MZ24
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 30 lis 2014, o 11:11

Dajcie już im spokój. Proszę...
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 30 lis 2014, o 11:29

Nie kopcie leżącego, bo to nie ładnie :grin2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 28 gru 2014, o 01:58

Coż to się stało że zyjka zdegradowali,teraz jakieś śmietniki wrzuca do działu ogłoszeń.
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.

Wróć do „Brudnopis”