Do helików 6 kanałow wystarczy , do samolotów większości też

Artja , wiadomo że dodatkowe kanały mogą się przydać , ale dla wielu osób nigdy

a podnosza koszt apki.
Zakup nowej dx6 w żadnym razie nie jest wyrzucaniem pieniędzy w bloto - wystarczy przeczytać czym sie różnią w stosunku do starej ( tym bardziej że latałem rok na starej, i latalem / konfigurowałem modele także na nowej)
Lepsza antena - zabezpieczona na sztywno, a nei jak w starej gdzie łatwo bylo ja uszkodzić , badź co gorsza od zginania pękał kabelek anteny na zgięciu
Podświetlany, o lepszej rozdzielczości wyświetlacz
pamięc do 250 modeli ( a nie 10 jak w starej)
mozliwosc wsadzenia do apki karty pamieci SD, i zgrywania na nia profili modeli
3 pozycyjne przełączniki ( w starej masz dwupozycyjne - nie ustawisz sobie 3 trybów lotu pod jednym)
programowalne komunikaty głosowe - pod każda funkcje , event mozesz ustawic wybrany komunikat głosowy
rozbudowany alarm - np timer startujący / wyłaczający się poniżej określonego % gazu
Wibracje jako opcja alarmu ( poza zwykłymi czyli efektem dźwiękowym / głosowym)
Bezprzewodowa opcja trenera (master / slave z innymi radiem spectrum z tą funckjonalnościa bezprzewodowo)
Wbudowana obsługa telemetrii - możesz dokupić modul telemetryczny do modelu, i mając odbiornik z obsługa telemtrii radio obsługuje telemetrie - w starym modelu nie ma takiej opcji wogóle
Gimbale znacznie lepsze niz w starej dx6 - wystarczy wziąc w ręce obie apki i porusząc drążkami
W pelni definiowalne kanaly - kazdemu mozna przypisac dowolna funkcje ( w starym dx6 ale tez starym dx7 i dx8 nie mozesz np pod rudder przypisac trybow lotu)
Mozna by dalej wymieniać , ale to co powyżej dyskwlifikuje starsze wersje (nie tylko dx6 , ale takze starsze dx7 i dx8) jesli ktos planuje pobawic sie w to hobby dluzej niz pare dni i chce dobrze zainwestowac kase na dluzej.
Reasumując - jest to właściwie dokładnie to samo radio co nowa dx9 , ma wszytskie funkcjonalności i mniej o te 3 kanały oraz o połowe tańsza praktycznie.