Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 10 lut 2015, o 17:02

No wlasnie, ja sie tez zgubilem, a to dlatego, ze odbieglismy od tematu:)

To co mnie tak ... Mmm... zaalergizowalo to kwestia tlumaczenia ludzkiej niuczciwosci czasami w jakich zyjemy. I tak naprawde tylko o to mi chodzilo.

Nie wiem skad sie bierze tak powszechne wsrod ludzi przekonanie, ze te czasy sa jakies zle.
No blać - nie wiem!!
Nie wiem i szlak mnie trafia jak cos takiego slysze.

Przeciez jest dokladnie odwrotnie!!
CZasy w jakich zyjemy sa najlepsze jakich ludzkosc kiedykolwiek miala mozliwosc doswiadczyc!!!
Wystarczy popatrzec na wykres liczby ludnosci swiata w ostatnich latach...
Jak to mozliwe, ze mnozymy sie jak kroliki skoro zyjemy w tak niedobrych czasach??
...
:)
To czym nalezy sie martwic to raczej przyszlosc... Bo nasza cywilizacja zaczyna przypominac cywilizacje mrowek, ktore trafiajac na skrajnie dobre warunki bytowania zaczyna sie namnazac wykladniczo w czasie, po czym blyskawicznie przejada wszystko co nadaje sie do zjedzenia i ... nastepuje smierc glodowa ponad 90% populacji.

Czy czeka nas to samo??
Mysle i mam nadizeje, ze nie, bo od mrowek roznimy sie tym, ze jestesmy istotami inteligentnymi.
Ale pewne jest ze cos sie musi wydarzyć... Jakas duza zmiana.
...
A jako ze primo mam na to wplyw zerowy a secundo sa madrzejsze glowy ode mnie zeby sie tym zajmowac - przygladam sie temu raczej ze srednim zainteresowaniem i zupelnie biernie.

Wracajac do meritum, (bo znowu od niego odbieglem - przepraszam, mea culpa), czasy w ktorych zyjemy obecnie sa najlepszymi czasami jakich ludzkosc miala mozliwosc doswiadczyc.
Przynajmniej do dzis dnia.

@Wojtek, jak Ty to robisz, ze cytujesz slowa kogos jako slowa kogos innego?? Juz ktorys raz w ktoryms watku to widze... :P
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 240 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 lut 2015, o 17:08

No cóż, być może ja i ludzie z mojego otoczenia nie mieli w ostatnich czasach szczęścia do bliźnich.
Dlatego byłem szczerze zaskoczony, że ktoś chciał oddać mi portfel ze sporą ilością gotówki, kartami i dokumentami.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 10 lut 2015, o 17:33

... :) Szkoda, ze tak bylo do tej pory i oby tak jak zdarzylo sie ostatnio, zdarzalo sie juz zawsze... Tobie, wszystkim Twoim bliskim i w ogole wszystkim.
To oczywiscie pobozne zyczenie, choc wiem ze tak nie bedzie...
... no bo te szumowiny... prawda...

A przede wszystkim, co by sie nie dzialo, nie trac wiary w ludzi. :thumb:
Dla mnie wizja ... utraty wiary w ludzi jest przerazajaca... i tak dolujaca, ze ... chyba musialbym ... nie wiem... albo trafic do psychatryka albo skonczyc ze soba... gdybym mial nie wierzyc ...
...
Andrzej Majewski napisal kiedys taki aforyzm, ze czlowiek gdy ma wybor, wybiera zwykle dobro. Zlo wybiera wtedy kiedy mysli ze nie ma wyboru...

...

No! A wracajac do ... meritum wątku... w calym tym moim alergicznym zagotowaniu zapomnialem sie ucieszyc i pogratulowac, ze spotkalo Cie cos tak milego.
przepraszam. :oops:
Ciesze sie i gratuluje!
Az sie chce zgubic portfel, zeby dac sobie szanse... :)
Heh (oczywiscie troche zartuje).

Przypomniala mi sie od razu historia moich zgubionych rok temu kluczy, oraz walka calego sztabu ludzi, blizszych i dalszych mi przyjaciol, oraz zupelnie obcych osob, ... Walka z niewyobrazalna iloscia masakrycznie upierdliwych przeciwnosci losu, zebym w koncu te klucze odzyskal...
Dluzsza historia... szkoda gadac...
Klucze w kazdym razie odzyskalem:)
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 10 lut 2015, o 17:47

Hehe pamiętam kaprysny wykrywacz metali... Rzucałes się o te klucze jakby Ci Protosa zabrali, żal było pozbawiać Cię wiary w ludzkość ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...
Podziękował: 84 razy
Podziękowano: 120 razy

Postautor: AdamP » 10 lut 2015, o 17:58

No cóż, być może ja i ludzie z mojego otoczenia nie mieli w ostatnich czasach szczęścia do bliźnich.
no niestety muszę się pod tym podpisać czterema łapami. W Twoim Piotr przypadku pani nie miała złych intencji, oby takich ludzi jak najwięcej chodziło po ziemi.
Kto grubo lata, jebnąć musi.
T-Rexy i Gobliny Futaba T14SG
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 lut 2015, o 18:15

Miałem jakiś czas temu do czynienia z typkiem, dzięki któremu moja firma pracowała przez rok za darmo.
Mojego kolegę, drobnego/średniego przedsiębiorcę, potężna firma budowlana perfidnie wstawiła na minę podsuwając do podpisu pismo dzięki któremu nie miał jak zapłacić podwykonawcom za duży projekt.
A Twoja, Adam, historia - :masakra:

Ale OK, dość smęcenia.

Postawa pani od portfela, bardzo mnie zbudowała.
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 10 lut 2015, o 18:40

Piotr, firmy budowlane są budowlane tylko do do pewnego stanowiska. Powyżej zaczyna się cwaniaczenie zwane z angielska managementem. Tam rządzi tylko budżet i szukajstwo dziur przez które można wsadzić słomki i ssac. Sam od 10 lat spłacam kary za niezapłacony Vat z faktury wystawionej rekinowi, moja mała firemka upadła przez to. Można tak długo i namiętnie, dlatego też sycimy się Twoim szczęściem i robimy sobie dobrze świadomością, że przykre sprawy mogą mieć szczęśliwy koniec :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...

Postautor: AdamP » 10 lut 2015, o 18:59

To historia bardziej MLP ale uderzyła w całą rodzinę, poprostu wyczyścili jej konto :masakra:
Pani prokurator z piaseczna (pomimo dobrych chęci) po pół roku zawiesiła śledztwo z braku dowodów, bank ma w d..pie klijenta i powiedział że na komputerze musiał być wirus (oczywiście nikogo nie wysłali żeby to sprawdzić) że o policji nie wspomnę :wall: natomiast pani (czytaj słóp) która jednego dnia podjeła pieniądze i za chwilę przelała je na ukrainę, oczywiście nie miała zielonego pojęcia o wykonywanej "pracy" dla człowieka którego w życiu na oczy nie widziała :gas:
dlatego też sycimy się Twoim szczęściem i robimy sobie dobrze świadomością, że przykre sprawy mogą mieć szczęśliwy koniec
dokładnie :piwo2:

Powiedz lepiej kiedy przyjdą nasze pakiety :)
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 10 lut 2015, o 19:15

Artja pisze:Hehe pamiętam kaprysny wykrywacz metali... Rzucałes się o te klucze jakby Ci Protosa zabrali, żal było pozbawiać Cię wiary w ludzkość ;)

No bo daj spokoj... komu jak komu ale mnie sie takie rzeczy nie zdarzaja!! To sie zdarza ludziom czasem... dgziesm tam sie o tym slyszy, ale mi? Jak zgubie klucze to znajduje w przeciagu kilku minut!! No jakzeby inaczej?!?!
A tu ... Echh....
Klucze od domu, od firmy, od domu byłej, od samochodu...
:twisted: Do wlasnego samochodu musialem sie wlamywac, bo akurat jak na zlosc zamknalem (zwykle stoi otwarty, papiery tylko zabieram...)
Masakra.
I jeszcze na kazdym kroku tej chyba ponad miesiecznej drogi w odzyskaniu tych kluczy metrowa kloda prosto pod nogi.
Jak juz doszlo do tego, ze wiem gdzie te klucze sa, kto je ma, rozmawiam z tym kims przez telefon i umawiam sie, ze za godzine tam bede, pojade po te klucze, odbiore i ... koniec... To jak juz potem jechalem to caly czas mialem takie przeczucie ze zaraz sie co najmniej samochod popsuje, albo jakis wypadek bede mial.

Tak sobie mysle kiedy jeszcze mnie cos takiego spotkalo i wiem! W tym roku, mniej wiecej o tej samej porze roku rozwalilem sobie kolano.
Widac poczatek roku to dla mnnie jakas taka pora kiedy powinienem byc szczegolnie ostrozny i szczegolnie na siebie uwazac....

Artja pisze:Piotr, firmy budowlane są budowlane tylko do do pewnego stanowiska. Powyżej zaczyna się cwaniaczenie zwane z angielska managementem.

Tak jest! A wiesz dlaczego?
Bo to nie jest tak, ze tak jest wszedzie, nie nie. Tak jest w Polsce.
I w Polsce tak jest dlatego, ze tradycja bogactwa ma tu ledwie 25 lat.
Tutaj wsrod bogatych ludzi wciaz jeszcze wiekszosc stanowia cwaniaczki, ktorym sie udalo.
Nie ma w Polsce albo jest bardzo malo ludzi u ktorych bogactwo to wielopokoleniowa tradycja, wypracowana latami ciezkiej pracy calych rodzin.
Rządzą cwaniaczki, ktorzy uwazaja swoje bogactwo za rzecz oczywista.
I potrzeba czasu zeby to zweryfikowac. 25 lat to za malo.

A z drugiej strony - nie mamy tak zle.
Rosja! Tam to jest dopiero dzungla.
Tradycja kapitalizmu (jelsi w ogole mozna to tak nazwac) krotsza od naszej, a rozpietosc stanu majątkowego pomiedzy najbogatszymi a najbiedniejszymi duzo wieksza niz u nas.
Przeciez skad sie biora te wszystkie kawaly o "nowych ruskich" co to np. Intelami Pentium III sobie łazienki kafelkowali? W kazdym jest ziarenko prawdy...

A historie ktore opisujecie to ... coz - przyklady sk%&^stwa, ktorego jak bylo pelno tak jest i bedzie i poki ludzkosc istnieje bedziemy sie z szumowinami uzerac... :/
Wspolczucia, tym ktoruym sie to zdarzylo... Prawda jest taka, ze kazdego to moze spotkac...
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Podziękował: 133 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: Wiktor » 10 lut 2015, o 23:00

PiotrekS
Powiem Ci szczerze, że jak miałeś tam parę popiera to odesłał bym Ci to pocztą pod adres z dowodu.... ale jakbyś miał wygranego totka na miliony to bym wziął adwokata by mieć prawo do 10% znaleźnego...
ps
ile wynoszą koszty wyrabiania nowych dokumentów + czas?
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 lut 2015, o 23:21

Trochę to odbieram, jakbym coś złego zrobił.
Kobieta dostała część zawartości portfela + upominek + dobre słowo.

Na szczęście nie przetestowałem jak długo czeka się na wyrobienie dokumentów.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 11 lut 2015, o 09:11

Tak czy siak moim zdaniem warto zglosic (i miec papier) na policji, ze dowod osobisty przez dwa dni byl poza nasza kontrola...
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 11 lut 2015, o 19:33

Moze nie w tematyce rc ale myslalem ze takie rzeczy to tylko w kawalach i filmach.
Zostawiam samochod na park and drive w zalesiu gornym.
Wczora wracam z roboty, wsiadam do auta odpalam i jakbym traktor odpalil.
Obrazek
W bialy dzien na parkingu wycieli mi katalizator .....
Oczywiscie aby kat byl w calosci wycieli go za punktami gdzie jest skrecany z reszta ukl. Wydechowego wiec do wymiany calosc.
Witki opadaja....
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 11 lut 2015, o 19:36

Współczuję, ostatnio to jakaś plaga. Monitoring jest?
...
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 11 lut 2015, o 19:45

No fakt, brak słów.
Właścicielem parkingu kto jest?
Gmina, tak? to wiesz gdzie pisać......
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 11 lut 2015, o 19:53

Hm, wiem że to nie pocieszy, ale w kraju chyba wszystko w normie...Gdybyś zgubił, to może by przynieśli razem ze śrubkami... :wall:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 11 lut 2015, o 20:29

Polska to bardzo dziwna "być kraja" ! Sprawdza się tutaj powiedzenie : " Ku...wy , narkomani, złodzieje i gangsterzy cała Polska dziś do was należy !" Taki nawet "zawiasów" nie dostanie bo niska szkodliwość społeczna ! A dorwać takiego i uciąć łapę przy samej d...pie !
Awatar użytkownika
tmgofer
Domownik forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 24 razy

Postautor: tmgofer » 11 lut 2015, o 21:11

Panowie, dlaczego napieprzacie na kraj, a nie na tego złodzieja :P ?
Pozdrawiam,
Mateusz
(MSH Protos Mini, Sab Goblin 700 Competition)
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...

Postautor: AdamP » 11 lut 2015, o 21:23

Ponieważ w tym kraju złodzieje i uchodźcy mają większe prawa niż uczciwie pracujący ludzie
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 11 lut 2015, o 21:28

Smutne to , ale prawdziwe ! :glaszcz:

Wróć do „Brudnopis”