Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 11 lut 2015, o 22:20

Lusterka, przeciwmgielne, migacze, ale katalizatora bym się nie spodziewał.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 11 lut 2015, o 22:24

Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 240 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 11 lut 2015, o 22:56

Eeee, katalizatory, to chodliwy towar.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
Intruz
Stały bywalec...
Podziękował: 12 razy

Postautor: Intruz » 12 lut 2015, o 00:50

Mi kiedyś zakosili portfel w pociągu, akurat jechałem na wakacje. Od razu po przyjeździe poleciałem na komęde zgłosić to. Oczywiście pan władza zadał mi pytanie ale po co ? :wall: Powiedziałem że nie chcę spłacać 10 kredytów :shock: W końcu przyjął zgłoszenie. Zadzwoniłem do mamuśki żeby zastrzegła kartę z bankomatu i tak zrobiła. Zanim wróciłem z wakacji listonosz przyniósł do domu portfel oczywiście bez gotówki, ale dokumenty były wszystkie. Wielkie było moje zdziwienie jak wybrałem pieniądze z bankomatu i trochę później wziąłem coś tam na raty na dowód. Tak oto właśnie zadziałało zgłoszenie zaginięcia dokumentów. A było to lat 15 nazat.
HK-450TT PRO V2 Flybarless
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 12 lut 2015, o 09:16

Ale czekaj czekaj... Jak to bylo...
Mimo zgloszenia i zastrzezenia kart KTOS wzial kase z bankomatu Twoja karta?
A PIN?

Czy moze chodzi o to, ze jak odzyskales papiery to bez problemu wziales kase z bankomatu a potem kredyt na dowod?
Awatar użytkownika
Intruz
Stały bywalec...

Postautor: Intruz » 12 lut 2015, o 09:34

Ja spokojnie posługiwałem sie kartą i dowodem choć były zgłoszone
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 12 lut 2015, o 09:46

zgłoszenie jest Twoim dupochronem

święte słowa! trzeba je popić, zakąsić...
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, o 15:39 przez Artja, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 12 lut 2015, o 11:47

Powiem szczerze,że już w tym chorym kraju mnie nic nie zdziwi.Polska się cofnęła o dobre 10_15 lat i będzie co raz gorzej. :swir:
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
Intruz
Stały bywalec...

Postautor: Intruz » 12 lut 2015, o 14:11

No dobra ide zgłaszam że mi skradziono dowód na policji jest odnotowane że skradziony. Ale tak na prawdę mam go i idę biorę np. coś na raty. Później bank mnie ściga o spłatę rat a ja mówię że nie brałem nic, że mi skradziono dowód wcześniej. Raczej zgłoszenie nie uchroniło by mnie od spłaty.

Tak mi sie przypomniało odbiegając od tematu. Może ktoś z was to słyszał.
Gostek wziął pożyczkę(lub kredyt) z banku przez internet, miał sobie wydrukować umowę podpisać ją i odesłać do banku. Ale przed wysłaniem dopisał sobie małym druczkiem podpunkt że bank(nie pamiętam dokładnie sformułowania) zrzeka sie spłaty kredytu od tego gościa( chodziło o to że bank anuluje mu spłatę). Podpisał i wysłał.
Po niedługim czasie bank odesłał mu umowę z podpisami trzech pracowników o akceptacji pożyczki. Jak się sprawa zakończyła nie wiem bo nie napisali.
Polak potrafi.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 12 lut 2015, o 14:19

Zagubienie dowodu osobistego również zgłaszasz w banku. Niezależnie od wszystkiego. Jest system międzybankowy (nazwa mi teraz uciekła z głowy). Polega to na tym, że w DOWOLNYM banku masz prawo zgłosić zaginięcie dowodu osobistego, co z automatu powoduje, że wszystkie polskie (czy dalej to nie wiem) wchodzą w posiadanie tej informacji. Czy działa to sprawnie w praktyce to nie wiem. Ale jeśli pójdziesz do dowolnego banku i weźmiesz papier z potwierdzeniem, że zgłosiłeś, to z automatu (teoretycznie) jesteś czysty.
Nie twierdzę, że wszystko zadziała (bo wiadomo jak jest), ale jeśli bank udzieli komuś kredytu na Twój dowód, a Ty masz papier, że zgłosiłeś wcześniej, masz przynajmniej podstawę, żeby się z bankiem później latami bujać...
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 12 lut 2015, o 14:29

Artja pisze:popić, zakąsić...

... i zapomnieć :piwo2:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, o 15:40 przez Artja, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 lut 2015, o 15:08

Artja,

strasznie Cię przepraszam coś zamuliłem. Cholera teraz nie ma jak tego odkręcić. Wyedytujesz? :plask:

Tak się zaaferowałem w dyskusji, ze kliknąłem nie tu gdzie trzeba :wall:
Helikoptery
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 12 lut 2015, o 20:04

Kraj piekny, tylko ludzie ku#wy ;)
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 lut 2015, o 20:06

armagedon pisze:Powiem szczerze,że już w tym chorym kraju mnie nic nie zdziwi.Polska się cofnęła o dobre 10_15 lat i będzie co raz gorzej. :swir:

eee, nie chciałbym być 15 lat temu.
Helikoptery
Awatar użytkownika
DeDragonSlayer
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: DeDragonSlayer » 12 lut 2015, o 20:30

miruuu pisze:Zagubienie dowodu osobistego również zgłaszasz w banku. Niezależnie od wszystkiego. Jest system międzybankowy (nazwa mi teraz uciekła z głowy). Polega to na tym, że w DOWOLNYM banku masz prawo zgłosić zaginięcie dowodu osobistego, co z automatu powoduje, że wszystkie polskie (czy dalej to nie wiem) wchodzą w posiadanie tej informacji. Czy działa to sprawnie w praktyce to nie wiem. Ale jeśli pójdziesz do dowolnego banku i weźmiesz papier z potwierdzeniem, że zgłosiłeś, to z automatu (teoretycznie) jesteś czysty.
Nie twierdzę, że wszystko zadziała (bo wiadomo jak jest), ale jeśli bank udzieli komuś kredytu na Twój dowód, a Ty masz papier, że zgłosiłeś wcześniej, masz przynajmniej podstawę, żeby się z bankiem później latami bujać...

Tak. Ten system to MIG DZ (Międzybankowa informacja Gospodarcza - Dokumenty Zastrzeżone). Zastrzeżenie dokumentów w tym systemie to pierwsza rzecz którą należy wykonać, ja bym się nawet pokusił żeby się tym zająć przed pójściem na policję, bo nie zajmuje to tyle czasu. ZBP (Związek Banków Polskich) utrzymuje ten system, tak samo jak jeden wspólny numer do zastrzegania kart płatniczych. Z tym że nie wszystkie banki jeszcze zastrzegają dokumenty "obcych" klientów, ale większość tych dużych sieci na pewno. I każdy kto zawiera jakieś umowy z klientami "na dowód" może korzystać z dobrodziejstw tego systemu. Natomiast zastrzeżenie w MIG-DZ utrudnia życie złodziejom, ale nie eliminuje konieczności zgłoszenia zdarzenia na policji. Możliwe jest oczywiście odwołanie zastrzeżenia dokumentu, jeżeli się go jednak znajdzie. :)

Nawet właśnie znalazłem w sieci poradnik jak z tego korzystać.
BLADE nanoCPX, mSR, mCX2
HIROBO Embla 450E + Spirit FBL
Awatar użytkownika
YaroRC
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: YaroRC » 12 lut 2015, o 21:38

Poniekąd w temacie:

Dzisiaj na moich oczach jednak zbyt daleko aby zlapać zasłabła dziewczyna w ciąży jak sie potem okazało w 7 miesiacu.. .. rozbila sobie nos, podniosłem pytam: co sie dzieje? jak sie czuje, czy choruje ? takie tam.. ogolnie dezorientacja ale ogólne reakcje w normie, tylko zdążyła powiedzieć że na poczte idzie rachunki zapłacić, patrzę a ona podczas wyjmowania telefonu gubi plik z kasą ( nie wiem ile -jeszcze- ale grubo ponad tysia) mowi (absolutnie bezskładnie ale tyle zrozumiałem) ze mąż jest w pracy plus że musi dzisiaj KONIECZNIE zaplacic na poczcie .. pytam czy wcześniej zaslabła (nadmieniam że nos rozwalony bo upadła na twarz krew się leje ona trzeźwa ale absolutnie zdezorientowana) mowi ze nie ale ma "coś" z dzieckiem i leki przyjmuje pytam jakie, ona że hormonalne...no mysle to ładny H...

ale nie o tym.. pytam gdzie mieszka ona że tu i tu wiec mówie że ja odwiozę do domu, ona że nie i próbuje wstawać... bezskutecznie, tym razem ja złapalem.. decyzja (minęło moze 3 minuty od początku zdażenia Ona caly czas jednak komunikatywna przytoma) ale dzwonie na 112 po karetkę..dyspozycja przyjeta i zespół w drodze.. pytam czy może kogoś poinformowac? Ona że męża ale nie ma nic na koncie w tel.. proszę o numer i dzwonie z mojego... odbiera On konkretna rozmowa mówi że rozumie ale pracuje w Markach (a sytułacja ma miejsce na górnym mokotowie więc min 40 min myślę) prosi żeby dowiedzieć się gdzie zabierają zonę.. ok mówię i wracam do rozmowy z Nią, po chwili Ona płacze.. że im zamki pozmieniają dzisiaj że dziecko że swiat zły itp.. wtedy zrozumiałem... dzwonię po kumpla sąsiada.. zbiega w ciągu 3 minut pytam czy ma dane do wpłaty ona na szczęście daje kartkę z tytułem wpłaty, adresem i kwotą 2450 zł.. nie wiedziała bardzo co robi ale chyba instynktownie wyjęła tą kartkę i dała.. Przemo leci na pocztę (zasłabla przed nią prawie.. no max 50 metrów) placi z jej pieniędzy (jeszcze dołożyl z własnych za przekaz) ja dzwonie do męża i mowię co i jak.. facet zmieszany ole mówi że ok że jeśli nie kłamię, to dobrze bo w karetce by ja pewnie oskubali (nie sądzę szczerze mowiąc ale ok) zanim przemo wrócił karetka podjechała i wzieli ją do środka po ok 5 minutach stania "na bombach" ruszają podbiegam i pytam gdzie ją zabieracie? na wołoską. mówie jest ok..

Finał:

nie wiem jak Ona (Patrycja) ale On (Michał) przemiły człowiek.. okazalo sie że wynajmuja mieszkanie a chłopak wczoraj dostał wypłatę za grudzień dopiero i byli naprawdę na ostrzu noża z zaległością na wynajmowanym mieszkaniu a dzisiaj był deadline na puszczenie dowodu wpłaty..

zaproszenie na pępkowe już mam :rotfl:

a gdyby tak jej ten zwitek wypadł przy jakichś małolatach albo "kimś" z innego materiału zrobionym?? ludzie by na bruk trafili...

podczas pisania tego postu zadzwonił Michał z info że z Patrycją wszystko ok..

dzień zaliczam do udanych.. :D
...
Awatar użytkownika
YaroRC
Zaczyna się rozkręcać...

Postautor: YaroRC » 12 lut 2015, o 22:02

wojtekr pisze:
armagedon pisze:Powiem szczerze,że już w tym chorym kraju mnie nic nie zdziwi.Polska się cofnęła o dobre 10_15 lat i będzie co raz gorzej. :swir:

eee, nie chciałbym być 15 lat temu.

a ja bym chciał.. z wiedzą i doświadczeniem jakie mam..
...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 lut 2015, o 22:12

z wiedzą na temat numerów w totka?
Helikoptery
Awatar użytkownika
YaroRC
Zaczyna się rozkręcać...

Postautor: YaroRC » 12 lut 2015, o 22:20

wojtekr pisze:z wiedzą na temat numerów w totka?

nie aż tak (abo wręcz nie tylko tak).. wystarczyła by że na przykład Biedronki się przyjmą w polsce albo że MTV przestanie puszczać muzykę, bądź że sektor energetyczny będzie wolną amerykanką..cokolwiek..
...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 12 lut 2015, o 23:08

O do stu tysiecy bandytow.... Yaro... masz jaja jak dzwony koscielne...
Znaczy... nie no jasna sprawa, zrobilbym tak samo...
...
Ja pierdziele... poplakalem sie...
Serio...
No co za swiat... Chlopak zapieprza pewnie ponad sily i co?? W polowie lutego kase za grudzien dostaje?!?!
Dzizas...

P.S. przy najblizszej okazji gorace pozdrowienia od kolegow modelarzy!!
Zapytaj czy im tam czegos do wyprawki dla dzieciaka nie brakuje...
Ja wiem ze potrzebjacych jest wielu, ale skoro juz los skrzywowal drogi tej trojki i Twoje... to zawsze mozna ... moze pojsc za ciosem...
Chocby w tym watku sie napisze co potrzeba i pewnie cos sie znajdzie...

Wróć do „Brudnopis”