Odgrzewam kotleta

W tym miesiącu powinienem mieć już jednak wszystkie potrzebne części, dlatego pora powoli zacząć składanie. Pierwszego lotu jakoś specjalnie się nie boję, ale chciałbym ograniczyć do minimum ryzyko kreta spowodowanego błędnymi ustawieniami, dlatego chciałbym zapytać o kilka rzeczy:
1. Odległości kulek: na cyklice zgodnie z instrukcją Zyx-a zrobić około 12,5-13mm, na ogonie 7,5-10mm? Z różnymi opiniami się spotkałem na temat odległości kulki na ogonie, sięgającej nawet 15mm więc sam już nie wiem.
2. Po podłączeniu zyxa wyświetla się coś takiego:
Gaz miałem tu na samym dole. Czyli rozumiem że krzywa gazu i skoku liniowa, gaz na środek i subtrymem zjeżdżam do zera, po czym end pointami ustawiam wychylenia do 100. I tak analogicznie z pozostałymi, ale co z czułością? Tutaj na apce miałem gain 60. Jak zjechałem do 0, w programiku zyxa wyświetlało -2. Subtrymem ustawiłem na zero, ale cyfra w nadajniku nadal się później nie pokrywała z cyfrą w programie. Gain na zyxie zawsze jest nieco większy, niż gain wyświetlany w radiu.
3. Montaż zyxa - w ramie sporta miejsca za wiele nie ma. Nie mam nawet wypłaszczonego fragmentu nad boom casem i jedyne miejsce, gdzie mieści się zyx, to podłoga. Nad, na takiej półeczce dobrze pasuje odbiornik, natomiast na podłodze idealnie pasuje zyx. Ale chyba powinno być ok? Do montażu użyć 1,2 pianek? Wiem, że to wszystko zależy od ilości i siły wibracji w modelu ale być może ileś tam pianek z reguły wystarcza. Spotkałem się też z montażem pianka-płytka alu-pianka i wygląda to ciekawie, ale nie wiem skąd taką płytkę podebrać.
I chyba tyle z rzeczy ważniejszych. Wczoraj przy wstępnych przymiarkach zauważyłem coś, co mnie trochę niepokoi. Mam mały luz na dolnym bolcie wału. Trzymając jedną ręką za zębatkę dolną, drugą za głowicę, mogę wykonywać niewielkie ruchy lewo-prawo. Widać przy zębatce jak wał minimalnie, ale jednak, obraca się aż do momentu kiedy bolcik nie pozwoli mu na dalszy ruch. Sprawdziłem w kds-ie i jest tak samo, no ale full plastik nie może być przecież punktem odniesienia

A druga sprawa to sam zyx. Po zalogowaniu świeci swiatłem ciągłym czerwonym. Jak nim trochę poruszam, zaczyna co chwilę mrugać, czyli światło ciągłe, kilkukrotne mrugnięcie po czym znowu światło ciągłe i tak w kółko. W instrukcji jest opisane tylko jednostajne mruganie oznaczające błędne zalogowanie i konieczność restartu, ale czegoś takiego to nie ma... Czy ktoś z Was się z tym spotkał?
Będę wdzięczny za każdą pomoc, pozdrawiam.