Witam Serdecznie
Mam 24 lata jestem z okolic Poznania i chciałbym rozpocząć nowe hobby z powodów sentymentalnych.
Z modelarstwem miałem do czynienia dzięki mojemu Śp. koledze który zaszczepił we mnie bakcyla, który sam wcześniej złapał od wujka. Obiecaliśmy sobie że kupimy sobie model (helikopter) na spółkę i będziemy sobie jeździć naszymi motorami (enduro) na pobliskie lotnisko w Kobylnicy. Rozbijać się o najbliższe przeszkody. Jednak nie było to nam dane.
Poza teorią moje doświadczenia kończą się wylataniu jakiś 8-10godzin na symulatorze fms jakieś 10-12lat temu. No i kilku "masz polataj sobie" motoszybowcem.
Od tamtego czasu mijały lata lecz niespodziewanie na swoje 24 urodziny otrzymałem model DUET RTF mimo upływu lat nauka nie poszła w las. Jednak z racji wiatru oraz małej wagi modelu-30g nie do końca miałem nad nim pełną kontrolę. Wylatałem na nim kilka pakietów. Po czym odesłałem na serwis ponieważ od początku miał problemy z elektroniką. Wiedziałem że będzie wymiana bądź zwrot gotówki. W czasie serwisu odświeżyłem swoją wiedzę teoretyczną jak i praktyczną i mimo młodego wieku jestem w szoku jak to wszystko poszło do przodu.
Tak trafiłem tutaj, mam nadzieję że zostanę ciepło przyjęty i potraktowany ze zrozumieniem przez grono forumowiczów. Mam nadzieję że koledzy fachowo doradzą w temacie który jestem w trakcie pisania.