Zakręcony, nie zmieszany

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
DonPempollo
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 1 raz

Postautor: DonPempollo » 17 lip 2015, o 09:05

Witam Serdecznie

Mam 24 lata jestem z okolic Poznania i chciałbym rozpocząć nowe hobby z powodów sentymentalnych.

Z modelarstwem miałem do czynienia dzięki mojemu Śp. koledze który zaszczepił we mnie bakcyla, który sam wcześniej złapał od wujka. Obiecaliśmy sobie że kupimy sobie model (helikopter) na spółkę i będziemy sobie jeździć naszymi motorami (enduro) na pobliskie lotnisko w Kobylnicy. Rozbijać się o najbliższe przeszkody. Jednak nie było to nam dane.

Poza teorią moje doświadczenia kończą się wylataniu jakiś 8-10godzin na symulatorze fms jakieś 10-12lat temu. No i kilku "masz polataj sobie" motoszybowcem.

Od tamtego czasu mijały lata lecz niespodziewanie na swoje 24 urodziny otrzymałem model DUET RTF mimo upływu lat nauka nie poszła w las. Jednak z racji wiatru oraz małej wagi modelu-30g nie do końca miałem nad nim pełną kontrolę. Wylatałem na nim kilka pakietów. Po czym odesłałem na serwis ponieważ od początku miał problemy z elektroniką. Wiedziałem że będzie wymiana bądź zwrot gotówki. W czasie serwisu odświeżyłem swoją wiedzę teoretyczną jak i praktyczną i mimo młodego wieku jestem w szoku jak to wszystko poszło do przodu.

Tak trafiłem tutaj, mam nadzieję że zostanę ciepło przyjęty i potraktowany ze zrozumieniem przez grono forumowiczów. Mam nadzieję że koledzy fachowo doradzą w temacie który jestem w trakcie pisania.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 17 lip 2015, o 09:28

Serdecznie witamy na forum!

Czytaj, pytaj i baw się dobrze!
W Poznaniu masz też sporą okipę fachowców, którzy na pewno chętnie podzielą sie swoim doświadczeniem również na lokalnych lotniskach.

FMS - zawsze coś, choć nie wiem czy wiele nauczy, może kierunków. Badziej bym polecał Phoenixa lub Real Flighta (ja latam na tym pierwszym i sobie chwalę). Ewentualnie jakiś (tak tak, v977 :) ) mikrus na ogarnięcie tematu.

No nic. Rozgość się, poszukał przepisu na nasz forumowy trunek i zaraz zaczniejsz gadać jak najęty! ;)
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 17 lip 2015, o 09:32

Witam i ja, kolejnego zakręconego śmigłami wszelakimi, bo tutaj nie tylko "kosiarki", i ich Użyszkodnicy goszczą sie przy forumowym trunku, zwanym "Miodowe" :D
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
mikegsx400
Lider forum...
Podziękował: 134 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: mikegsx400 » 17 lip 2015, o 17:54

witaj na forum :)
motocyklistow przybywa, trzeba bedzie zrobic zloto motoRC :D
"...możesz być znacznie szybszy, nie myśl o tym, po prostu to zrób!"
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 19 lip 2015, o 10:06

Witaj na forum :thumb:
Też jestem z Poznania (no właściwie już nie - teraz ze Swarzędza ;))
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 19 lip 2015, o 10:21

mikegsx400 pisze:witaj na forum :)

Myślałeś kiedyś o motorku RC? W dużej skali ładnie to popyla. Nie ma to jak mieć się z kim pościgać, ale do samodzielnej zabawy taki crosik RC też fajny...
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
mikegsx400
Lider forum...
Podziękował: 134 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: mikegsx400 » 19 lip 2015, o 11:49

zeby nie zasmiecac koledze tematu, ladnie popyla w realu, polecam sprobowac kazdem kto nie probowal, o RC nie myslalem, bo w pojazdach jezdzacych/plywajacych nie ma za bardzo czym sterowac :P
"...możesz być znacznie szybszy, nie myśl o tym, po prostu to zrób!"
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 19 lip 2015, o 16:04

Siemka Don :)
Miłej zabawy z nami życzę :)
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
DonPempollo
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 1 raz

Postautor: DonPempollo » 21 lip 2015, o 12:06

Dziękuję za gorące przyjęcie :)

miruuu pisze:No nic. Rozgość się, poszukał przepisu na nasz forumowy trunek i zaraz zaczniejsz gadać jak najęty!

Trochę się naszukałem i pośmiałem przy okazji. Ale moje miodowe będzie miodowym bez miodu za to z pepsi i cytryną. Mam nadzieje że koledzy mnie nie zlinczują wiec wznoszę toast :piwo2:

Co do mojego enduro to już przeszłość. Crossy dają wiele zabawy ale mało wszechstronne, i po publicznych drogach sobie nie pośmigasz. Szlifierki są fajne ale powiedziałem że nigdy ich nie kupię zwyczajnie ze strachu przed samym sobą i innymi uczestnikami. Za dużo sam przeżyłem i zbyt wieloma już się żegnałem. Natomiast w odległej przyszłości planuje zakup jakiegoś SM może DR-Z 400. Żeby kiedyś zrealizować zostawiłem sobie kostki na przekładkę i kupę gratów. Dla mnie to idealne połączenie bo więcej niż 200km/h śmigać nie muszę a na torze poznań też wyżyć się można bo blisko :)

SeKLeS pisze:

Myślałeś kiedyś o motorku RC? W dużej skali ładnie to popyla. Nie ma to jak mieć się z kim pościgać, ale do samodzielnej zabawy taki crosik RC też fajny...

Nie wiedziałem że nawet motorki robią, A z modeli RC poza motoszybowcami to tylko samochodziki bo tak nazywam 1:16.
marek_c4 pisze:Witaj na forum :thumb:
Też jestem z Poznania (no właściwie już nie - teraz ze Swarzędza ;))

Tak się składa że też jestem ze Swarzędza :piwo: dlatego wspominałem o lotnisku w Kobylnicy bo najbliżej. Będąc konkretniejszym to mieszkam przy os Zygmunta 3go Wazy.Wpisuje Poznań z racji tego że cała Polska kojarzy :)

Byłbym wdzięczny gdybyś mógł podzielić się ze mną swoim doświadczeniem - tym bardziej że planuje zakup heli który sam posiadasz, a ja sam nigdy nie miałem z nimi doświadczenia. Więc gdybyś był zainteresowany spotkaniem się bądź wyskokiem na lotnisko w Kobylnicy lub w inne miejsce. Zostaw mi swój nr kom z informacją kiedy się wybierasz to się odezwę :nw:.

Aktualnie czytam forum i podstawowe tematy by nie zadawać trywialnych i często padających pytań. Całej reszcie jeszcze raz dziękuję ze przyjęcie.
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 24 lip 2015, o 06:54

Poszło na PW
Pozdrawiam

Wróć do „Witajcie, to ja!”