V977 ma bez szczotkę jest o 5cm dłuższy i cięższy niż V911-1 a to już dla mnie duży plus. Ale nie jestem przekonany co do 6CH nie wiem jak poradziłbym sobie na 4CH a nie chce się zrażać, za to cierpliwości mi też nie brakuje.
Z tego co wyczytałem na szybko to różnica polega na tym ze w 4ch w płaszczyźnie pionowej ustalamy pułap obrotami silnika a w 6CH kątem natarcia łopat - dzięki czemu może latać na "plecach". Jeśli to główna różnica i jedyna to myślę że temat do ogarnięcia. Chyba że przeinaczam proszę o sprostowanie.
Jeśli udałoby się uzyskać zwrot gotówki za duala zamiast wymiany wtedy bym się skusił na tego V677 z BG a na czas dojazdu poćwiczyłbym na aparaturze Esky ET4 i symulatorze tyle tylko że jest ona 4CH i nie wiem czy to mi nie namiesza jak już będę oblatywał model 6CH- w sumie dołączona apka (od v677) nie posiada gniazda treningowego więc nie mam jak ćwiczyć prawdziwego 6CH na symulatorze. Więc problem sam się rozwiązał.
A największym problemem jest to że do esky'owej apki nigdzie nie mogę znaleźć kabla ćwiczebnego. Jest to 4 pin mini din > USB dokładnie taki jak z podanego linka
http://www.verticalhobby.com/kauppa/ima ... le_din.jpg wpisywałem interface trening cable, allegro przeszperałem pl sklepy i nic... A fajnie by było gdyby doszło w przeciągu 3dni od zamówienia żeby czasu nie marnować. Prosiłbym o pomoc w tym temacie np numer katalogowy albo podanie linka do sklepu najlepiej PL.
w skrócie:
1) Czy dobrze widzę różnicę między 4ch a 6ch ? V977 posiada symulacje czy zachowanie 4ch z możliwością przestawienia na Full 6ch ? Jak tak to biorę bez zastanowienia i kolejne pytanie traci sens.
2) Czy po treniningu na symulatorze aparaturą 4ch dam radę na 6ch w realu ?
3) Pozostaje kwestia kabla którego znaleźć nie mogę do apki Esky ET4
4) Nadal nie wiem co i jak często się psuje, a chciałbym wiedzieć w co się zaopatrzyć z części zapasowych tzw Must Have
5) Na pewno kupię radiatory na silniki, czy warto dokupić jeszcze jakieś dodatki? węglowe wały czy metalowe elementy głowy wirnika ? Oferują one lepszą wytrzymałość i stabilność czy raczej model robi się bardziej nerwowy - bardziej akrobatyczny. Warto w to inwestować ?
Jeszcze raz dziękuję zmieniliście mój pkt widzenia o 180stopni właśnie dlatego lubię dobre fora.