nie tylkoLechu pisze:Tak swoją drogą to jest dobre pytanie na konkurs ogłoszony przez Kowala na sąsiednim forum.

nie tylkoLechu pisze:Tak swoją drogą to jest dobre pytanie na konkurs ogłoszony przez Kowala na sąsiednim forum.
elektromar pisze:miszcz_waw pisze:SM50 ma się coraz lepiej a jak jego mniejszy brat?
![]()
Dobrze to się ma jego większy brat.
500tka jeszcze nie ruszyła z miejsca ,ale 700tka jak najbardziej i to nawet dość szybko i sprawnie mi idzie równolegle
z wersją V2 sm-50.
Niedługo coś wrzucę na forum.
pozdrawiam Marek
Lechu pisze:A tak z ciekawości, to coś tam Panie nowego wyczarował w SM-50 v.2 ???
Lechu pisze:Będzie to wersja szlachetniejsza czy bardziej krewka odmiana obecnej, jeśli idzie o ramę???
Lechu pisze:Co z głowicą, nadal padle czy może jednak elektronisz???
Lechu pisze:Co z ogonkiem, paskiem poganiany czy może z bata dostanie???
miszcz_waw pisze:A nie masz od kogo pożyczyć inny regiel jakiś aby sprawdzić czy to on na 120%? Ewentualnie może warto spróbować zresetować regiel do ustawień fabrycznych i ponownie zaprogramować - u mnie kiedyś governor się zablokował, nie chciał działać choć pikaniem potwierdzał że jest włączony, reset pomógł.
Nie dawało mi to spokoju i pozwoliłem sobie zadac pytanie producentowi - troszkę im to zajęłoMiron pisze:przeprogramowałem regulator dając druga opcję 8 (względnie 24KHz)
jedrus pisze:Nie dawało mi to spokoju i pozwoliłem sobie zadac pytanie producentowi - troszkę im to zajęłoMiron pisze:przeprogramowałem regulator dając druga opcję 8 (względnie 24KHz)ale w końcu odpisali tak (na pytanie jak to jest z tym PWM - mamy wybór pomiędzy 8/12kHz czy 12/24kHz?):
The one between 12kHz and 8kHz is the right one.
2011-02-10
------------------------------------------------
Hobbywing support team
To zależy od silnika. Chodziło o wyjaśnie jakie są dostępne opcje w reglu (bo była rozbieżnośc w tej materii). Co do pytania to IMHO dla tego silnika 8kHz.Ramotny pisze:czyli właściwy jest "/" ??
Miron pisze:Dzięki jedrus za zapytanie do producenta. Jednak jest to dziwne bo gdzieś wyczytałem, że różnice pomiędzy 12/8 i 12/24 dotyczą wersji softu... i komu teraz wierzyć??
co do problemów z SM to już chyba wszystko przetestowałem oprócz głowicy.
1. zmiana silnika/ mój regiel - znaczący spadek temperatury regla, ale dziobania pozostały.
2. podmiana wałka ogonowego - wszystko bez zmian.
3. zmiana silnika/zmiana regla - jw.
.. pokombinuje z podmianą głowicy...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości