I udało się! Sprzęt lata jak małolata! Było trochę kombinacji, ale finał sprawy jest pozytywny.
Zestaw ostatecznie kupiłem w UK. Chińczyk zgodził się oddać kasę. Stwierdziłem, że w przypadku problemów wolę dopłacić za jakąś realną gwarancję i ewentualne wsparcie.
Paczka dotarła na początku stycznia.
I jakby lekko eksplodowała
Niestety film z otwarcia warto mieć. Zrobiłem burdel w pośpiechu, a film i tak trwa ok 20 min (do przejrzenia 2 zestawy silników z akcesoriami + bateria).
Dla bardziej zainteresowanych wagi silnika i baterii 10Ah:
Graty nie czekały długo. Z Torunia przyjechała ekipa i zabrała się do roboty
Od czasu do czasu trzeba się spokojnie zastanowić, więc jest okazja się napić
Godzinka i silnik jest już na miejscu
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/17/bc8729096c6ad29d474b0511ff4f76bf.jpg[/img]
Czas zainstalować sterowanie. Z kierownicy wszystko poszło w pizdiet! Manetka przerzutki musiała ustąpić miejsca manetce gazu. Klamki hamulców również nowe z zestawu (z czujnikami dla odcięcia zasilania).
Chińczyk przesadził z klejem i trzeba było "podskubać"
I już wszystko zgrubnie złożone
Czas na przejażdżkę próbną! Niestety nie otrzymałem sterownika do kabla, stąd wszystko na ustawieniach fabrycznych. Mimo to banan podczas jazdy zawijał mi się na potylicy. Max zmierzona moc i pobór prądu
Całość dla testu zasilona z 2x6S 5Ah od Krzyśka
Pracują pięknie!
Dziś przed blokiem wykonałem ostatnie szlify w oprogramowaniu, które jest niestety mało intuicyjne. Na dodatek w sieci brak jednoznacznych podpowiedzi. W ogóle mam wrażenie, że w moim sofcie jest coś na odwrót, bo nastawy wg porad z for zagranicznych dawały mierny efekt...
Miny ludzi na widok gościa, który podpina rower do laptopa... Bezcenne! Kilka rund po osiedlu i radocha nie ma końca. Będzie ładniejsza pogoda, upnę wszystko na czysto, wtedy dam ostateczne fotki rowerka...
Byłbym zapomniał. Max prędkość bez oszukiwania: 60km/h z manetki gazu; 50km/h w trybie wspomagania. Tylko gdzie ja będę tyle jeździł?
CDN