Agility na flybar, obniżyć gainy i będzię się dodatkowo słaniał jak flybar.
Na pewno się nie da aby po krecie trzeba było prostować pręt i całą resztę

aikus pisze:różnica pomiędzy pretem a flybarem ...
aikus pisze:Za to jesli obnizymy gainy, albo w jakis inny sposob uposledzimy dzialanie FBLa to przy szybkim locie postepowym bedzie sie zdarzalo, ze helik nagle stanie "na sztorc" co po pierwsze samo w sobie jest zaskakujace i nieprzewidziane, po drugie czesto przy slabym napedzie spowoduje zduszenie obrotow i LTE, a to juz moze sie skonczyc roznie (dezorientacja pilota i krecik).
Pan Byku pisze:Po co FB? Chyba tylko po to by mieć jakieś zajęcie i "historyczny" system stabilizacji.
zborecque pisze:A widzisz, a ja ten objaw "stawania na sztorc" zaobserwowałem właściwie tylko w modelu z FB! W modelach z FBL może delikatnie kilka razy zdarzyło mi się, że pod wiatr wytracił prędkość czy coś, ale generalnie tarcza zawsze pozostawała w tej samej pozycji względem Ziemi.
Bartekgazior pisze:A co do trzymania ogona- najlepiej trzymała Futaba GY401, ZYX-S2 też nieźle, a właśnie Brain mnie rozczarował pod tym względem. Irytujące jest to odbijanie i telepanie ogona przy zatrzymaniu, sam gain nie wystarczy, będę musiał jeszcze bardziej pogrzebać jak sądzę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości