Danielus pisze:Raytronic ładuje Ci coraz dłużej i ostanie 5% zajmuje sporo czasu to niestety jest znak, że pakiety już najlepsze dni maja dawno za sobą. Podłącz nowe pakiety a przekonasz się że będę ładowały się znacznie szybciej.
No właśnie to mnie dziwi bo pakiety mają po 22 cykle. Traktuję je dość konserwatywnie - rozładowanie do 3.75, ładowanie 2.6C. Gensy 6S1250mAh (500W na 6 pakietów równolegle)
Ostatnie ładowanie było lepsze - 28min ale to i tak za dużo dla 2.6C. Tym razem pewnie tyle wyszło bo było ładowanie z 3.8. Nie jest dla mnie tragedią to, że ładowanie trwa 5-10min dłużej ale tak chyba po prostu być nie powinno. Można chyba C60 podłączyć do PC i jakoś to sobie dokładnie oglądać, tak? Nigdy tego nie stosowałem ale może to będzie sposób na czytelne przedstawienie sprawy. Używałeś Danielus soft na PC do C60?
Jedyna różnica w eksploatacji jaką stosuję względem typowej to fakt, że wylatane pakiety są po locie wpinane od razu do walizki, która spełnia rolę płytki do ładowania równoległego. Tak je przechowuję. Wielokrotnie kontrolowałem w tym stanie ich cele i są idealnie zbalansowane. Nawet jak po lotach cele z różnych pakietów były nieco inne, wyrównują się. Tzn. wyrównują się cele o tych samych numerach między pakietami co statystycznie prowadzi do tego, że i cele między sobą w każdym pakiecie są wyrównane.
Będę dalej to monitorował. Sama wydajność prądowa pakietów w czasie lotu i stan cel po locie bez zarzutu.
Sprawdzę też jak to będzie wyglądało w przypadku Powerlaba6, który ma ponoć znacznie większy niż C60 prąd balansowania cel. Muszę tylko przygotować przewody do balansera bo ma nieco inną wtyczkę.