aikus pisze:Tak czy siak, wystartowac samolotem latajacym w zasiegu wzroku, bez jakiegos autopilota, w ta dzisiejsza mgle to by bylo samobojstwo.
Artja pisze:aikus pisze:Tak czy siak, wystartowac samolotem latajacym w zasiegu wzroku, bez jakiegos autopilota, w ta dzisiejsza mgle to by bylo samobojstwo.
Może mimo niechęci do fpv jako takiego skusisz się na jakiś FC z byle GPS'em, ot tak żeby tylko mieć jakieś RTH bez ingerencji w pilotaż...
Kenobi36 pisze:Więc montując FC z Autopilotem zwiększamy tylko prawdopodobieństwo że już nigdy nie odnajdziemy modelu
wojtekr pisze:Kenobi36 pisze:Więc montując FC z Autopilotem zwiększamy tylko prawdopodobieństwo że już nigdy nie odnajdziemy modelu
Ale to Aikus jest tym bardziej dla ciebie gdyż jako wróg FPV będziesz miał okazję przyczynić się unicestwienia kolejnego modelu FPV
wojtekr pisze:Miruu na pewno chętnie pożyczy, tylko nie mów mu o tych planach - powiesz jak zrealizujesz
Artja pisze:@Kenobi - ile modeli widziałeś znikniętych z powodu błędu FC, a ile z powodu jego braku jakiegokolwiek?U mnie ten bilans wynosi 1:4
@Aikus, mam wolnego ardupilota mini z okablowaniem, GPS wydłubię z combata, wsadzisz sobie na Bixlera, pobawisz się i sam ocenisz. Jak będziesz chciał liznąć FPV to mam wolne kamery, nadajniki i odbiornik na 1,2G, póki co 5,8 są w dopiero w drodze, ale wcześniej czy później dotrą. Gwarantuję że nie będziesz potrzebował całej zimy na ogarnięcie elementarza, wypróbuj samego autopilota, potem na wiosnę delikatne FPV. Jak Ci się spodoba to na lato będziesz gotowy na nowe wyzwania
PS jeszcze mi się przypomniało że leży przecież u mnie szybolek respawn i Beta weteranka, tak więc sprzęcik jest
Artja pisze:
@Aikus, mam wolnego ardupilota mini z okablowaniem, GPS wydłubię z combata, wsadzisz sobie na Bixlera, pobawisz się i sam ocenisz. Jak będziesz chciał liznąć FPV to mam wolne kamery, nadajniki i odbiornik na 1,2G, póki co 5,8 są w dopiero w drodze, ale wcześniej czy później dotrą. Gwarantuję że nie będziesz potrzebował całej zimy na ogarnięcie elementarza, wypróbuj samego autopilota, potem na wiosnę delikatne FPV. Jak Ci się spodoba to na lato będziesz gotowy na nowe wyzwania
Artja pisze:PS jeszcze mi się przypomniało że leży przecież u mnie szybolek respawn i Beta weteranka, tak więc sprzęcik jest
Kenobi36 pisze:Więc montując FC z Autopilotem zwiększamy tylko prawdopodobieństwo że już nigdy nie odnajdziemy modelu
Mati pisze:wojtekr pisze:Miruu na pewno chętnie pożyczy, tylko nie mów mu o tych planach - powiesz jak zrealizujesz
Miruuu raczej nie pożyczy, bo sobie wszystkie śmigiełka poprzycinał.
Kenobi36 pisze:Ale znikniętych w sensie że zaginęly czy ze się rozbiły i nie naprawiałeś
Kenobi36 pisze:Czyli tak na prawdę fc we wszystkich modelach zwiększałby tylko ryzyko awarii![]()
Kenobi36 pisze:Jedyna zastosowanie to FPV.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości