AdamskY pisze:ja powiem tylko tyle, dla początkującego Turnigy i wszelkiego rodzaju T-rex Clone to dobra rzecz bo mało kosztuje i można się nauczyć wiele o RC Heli. no chyba ze ktoś ma super posadę i zarabia ponad 7 € kola miesięcznie albo ma bogatego tatusia to może "się szpanować w oryginały"
ja zaczynałem i nadal latam na Clone i HK pakietach, bo mi pasują i †. Moje heli, moje hobby, mój cyrk, moje małpy. I nie lubię snobizmu i cwaniaków typu kto ma lepsze i kto wydal więcej....np: na ładowarkęamen. †
to ma być zabawa i przyjemność a każdy realizuje te hobby w miarę swoich możliwości finansowych i nie ma co się nad innymi wywyższać...
AdamskY pisze:każdy realizuje te hobby w miarę swoich możliwości finansowych i nie ma co się nad innymi wywyższać...
Gmeracz pisze:AdamskY pisze:każdy realizuje te hobby w miarę swoich możliwości finansowych i nie ma co się nad innymi wywyższać...
Wydaje mi się że sam sobie zaprzeczasz. Każdy realizuje to hobby na miarę możliwości, ale broń boże żeby nie miał lepszego sprzętu bo będzie się wywyższał???
Jak napisałeś - to twój cyrk i małpy. Każdy ma taki na jaki go stać, ale to nie jest od razu snobizm.
Ramotny pisze:Ja się "snobuję" na FlightMaxy i Turnigy :)
Gmeracz pisze:AdamskY pisze:Każdy ma taki na jaki go stać, ale to nie jest od razu snobizm.
kisielisodd pisze:Tak to czytam sobie, porównanie pakietów i trochę się załamuje. 500 zrzera straszne ilości energii
Gmeracz pisze:
Ładujemy przewodami balancera do maks. 5 A. Wszystkie pakiety z HK i tak mogą jechać prądem do 2C więc nie ma problemu.
A co do tych pakietów które podałeś - zobacz jakim prądem można je ładować - to nawet nie jest 1C, więc jak dla mnie to kicha. Nie uwierzę że dadzą te 90 A.
kisielisodd pisze:-Zastanwiam się też nad Rhino więcej pozytywnych opini
pma_ pisze:No ja bym więcej niż 1A bał się puścić przez balancer
Gmeracz pisze:pma_ pisze:No ja bym więcej niż 1A bał się puścić przez balancer
Z tym akurat nie ma problemu. Złącza balancera mają taki prąd podany przez producenta, a ja tak ładuję bez problemów od 4-ch miesięcy. Przy prądzie 5 A przewody (silikony) są tylko letniawe, ale i tak przeważnie idzie mniejszy prąd.
pma_ pisze:Gdzie widziałeś takie info?? bo ja kiedyś szukałem i skończyło się na tym, ze wszyscy mówili max 1A.
kisielisodd pisze:Tak to czytam sobie, porównanie pakietów i trochę się załamuje. 500 zrzera straszne ilości energii własnie jestem na etapie kupna przynajmniej 2 pakietów 6s i już nie wiem na co się zdecydować.
-Turnigy szybko padają, tak piszecie.
-Flightmaxy w 450 popadały a nie latam w ogóle 3Dwięc z nich bym zrezygnował bo mam słabe doświad do tego na fotach wygląda jak bigmack
-Ciekawe są te Voltz
-Zastanwiam się też nad Rhino więcej pozytywnych opini
Ktoś może się spotkał testował te Pakiety ? http://www.rc711.com/shop/raiden-222v-2850mah-6s1p-30c-lipolymer-battery-connector-p-921.html?cPath=27_30 wyglądają obiecująco, cenowo tez bez strzału w kolano.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości