WLtoys - V977

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Podziękował: 297 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Damdodo » 20 mar 2016, o 13:19

Buszmen pisze:
Damdodo pisze:No to co tu zrobić... Jak najtańszym kosztem? Co w takim razie muszę kupić poza symkiem?

Najprościej "dopancerzyć" helika + wór części: łopaty, zębatki, tarcza. Niektórzy mówią, że V977 "sam w sobie" jest symulatorem. Phoenix jest generalnie OK, ale też trzeba mieć do niego samozaparcie - tj. nie mieć awersji do takiego "latania" na ekranie.

bndx - da się zbindować V977 z Devo (6/F7/7e/8/10/12) po dość prostej i względnie taniej przeróbce "na Deviation" (http://www.deviationtx.com/). Taka apka obsługuje ponad 200 modeli i moim zdaniem o wiele lepiej steruje się z jej pomocą niż z oryginalna apką. W-LToysa odstawiłem do szafy. Dodatkowy bonus - po podpięciu do komputera zwykłym kablem USB obsługuje symulator Phoenix (bez żadnego interfejsu).

Czyli z tym DEVO 7E też nie jest tak lekko. hmm Ta przeróbka to jak toto wygląda i jak potem "zbindować" V977? Rozumiem, że już to przerobiłeś :)
A później w samej apce też pewnie są jakieś ustawienia...

Obsługuje tylko Phoenixa czy jeszcze jakiś inny symek?

Na czym polega: steruje się o wiele lepiej? Tzn. jest precyzyjniejsze sterowanie?

hmm
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, Oxy2, V977, iX12, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 20 mar 2016, o 15:49

Widzę, że to DEVO 7E to może i jest do ogarnięcia. Na YT są filmiki z przeróbką. Tyle, że cała zabawa robi się droga. Pytanie czy brnąć w tę stronę.
A może kupić np. Realflight z tym ich niby kontrolerem?
Ale którą wersję? Czy może wersję Basic? Czy 7.5? hmm Sam już nie wiem :masakra:

Jedno jest pewne. Na V977 mogę poćwiczyć. Ćwiczenie podstaw jest dla mnie do ogarnięcia. Trochę mi to pewnie zajmie... Ale co potem. Potem worek części to będzie za mało...
A nauka akrobacji w otaczającym nas świecie będzie bolesna... :wall2:

No i zagwozdka... Zbierać na części do mikrusa (albo np. kupić kontener V977 :dance: ) czy na symka? hmm

No i nie będę mógł teraz spać... :masakra:

To hobby jest wyczerpujące... :swir:
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, Oxy2, V977, iX12, DX7, RF7.5

Awatar użytkownika
young
Domownik forum...
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 16 razy

Postautor: young » 20 mar 2016, o 16:02

Kup 977 i ćwicz ! Ja tak robię i zaczynają być efekty, symulatorem na początku możesz się zrazić.

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Na hobby nigdy nie jest za późno :)
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 20 mar 2016, o 16:25

Jak chcesz latać na własnej apce v977 to na sąsiednim forum masz ciekawy wątek o własnym module Tx http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=32 ... +TX+module który obsłuży i v977 co niebawem będę u siebie również ogarniał.
Awatar użytkownika
Buszmen
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Buszmen » 20 mar 2016, o 17:47

Damdodo pisze:

To hobby jest wyczerpujące... :swir:

No to Chłopie zostałeś "zassany" przez hobby, już nie masz odwrotu ;)
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 246 razy

Postautor: pkali » 20 mar 2016, o 18:21

Damdodo pisze:

Nie będziesz mógł spać jak przyjedziesz kiedyś na Brodzką popatrzeć jak chłopaki latają większymi maszynami :).
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 20 mar 2016, o 19:15

Najlepiej miec jednoni drugie ale jak trzeba wybierać to...
- jak masz parcie na postepy: symek
- jak chcesz duzo, tanio, bezstresowo latac, ale juz LATAC: worek czesci.

Ja poszedlem druga drogą, postepy slabe, ale radosc ogromna ;)
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 21 mar 2016, o 09:21

[/quote]

Nie będziesz mógł spać jak przyjedziesz kiedyś na Brodzką popatrzeć jak chłopaki latają większymi maszynami :).[/quote]

A gdzie konkretnie na Brodzkiej się spotykacie?
Są jakieś terminy, czy na bieżąco się umawiacie?

Awatar użytkownika
szymonstempien
Stały bywalec...
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: szymonstempien » 21 mar 2016, o 09:40

Generalnie jak nie pada i nie jest super zimno to co weekend możesz spotkać tam pilotów. Jesteśmy na dużej łące po prawej stronie ulicy jadąc od stadionu, nie sposób nie zauważyć - usłyszeć.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 21 mar 2016, o 10:00

Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 21 mar 2016, o 22:07

Chwilowo opanowałem żyro w 6G. Ze względu na latanie w pomieszczeniu :masakra:

To dla tych co dopiero zaczynają - jak ja :juppi:

W sumie to apka zapamiętuje ustawienia po wciśnięciu Hover Debugging. Tak jak pisał Przemek. Problem leży przy podłączaniu pakietu.
Trzeba to zrobić na poziomej powierzchni, trzymając helka na płozach, delikutaśnie spiąć ze sobą wtyk (męski) i gniazdko (żeńskie) :D
I pod żadnym pozorem nie poruszać helkiem po wydaniu przez niego dźwięków ;) do momentu aż przestanie migać i sympatycznie machnie do nas serwem (znaczy cyknie) :mrgreen:

Oczywiście drobna korekta trymerami ze względu na ułożenie i rozłożenie wagi w pakiecie może się zdarzyć. Choć raczej rzadko.
Gdyby zdarzyło się Wam poruszyć V977 w trakcie podłączania i łączenia z apką to należy rozpiąć i spiąć po paru sekundach znowu. I wszystko jest OK.

I już. Takie to proste. Brawo JA. :banana:

:piwo2:

Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 21 mar 2016, o 22:31

Damdodo pisze:delikutaśnie spiąć ze sobą wtyk (męski) i gniazdko (żeńskie) :D

I tu zawsze mam wątpliwośc, bo jak sie przyjrzysz to gniazdko zenskie ma w sobie malego kutaska a wtyczka meska ma małą piczke. I badz tu madry co to za płcie...
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 26 mar 2016, o 03:51

Damdodo pisze:Chwilowo opanowałem żyro w 6G. Ze względu na latanie w pomieszczeniu :masakra:

To dla tych co dopiero zaczynają - jak ja :juppi:

W sumie to apka zapamiętuje ustawienia po wciśnięciu Hover Debugging. Tak jak pisał Przemek. Problem leży przy podłączaniu pakietu.
Trzeba to zrobić na poziomej powierzchni, trzymając helka na płozach, delikutaśnie spiąć ze sobą wtyk (męski) i gniazdko (żeńskie) :D
I pod żadnym pozorem nie poruszać helkiem po wydaniu przez niego dźwięków ;) do momentu aż przestanie migać i sympatycznie machnie do nas serwem (znaczy cyknie) :mrgreen:

Oczywiście drobna korekta trymerami ze względu na ułożenie i rozłożenie wagi w pakiecie może się zdarzyć. Choć raczej rzadko.
Gdyby zdarzyło się Wam poruszyć V977 w trakcie podłączania i łączenia z apką to należy rozpiąć i spiąć po paru sekundach znowu. I wszystko jest OK.

I już. Takie to proste. Brawo JA. :banana:

:piwo2:

ale my to wszystko wiemy
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 26 mar 2016, o 14:27

zbig pisze:ale my to wszystko wiemy

Zbig-u Ty to chyba nowy nie jesteś ;) Wiadomo, że wiesz. :geek: Tylko czemu się nie podzielisz z innymi. Lubisz sobie poczytać jak nowi gadają z krecikiem? :rotfl2:
Przepraszam, że Ty wiesz a ja nie. :| Chyba, że to jest forum tylko dla TYCH CO WIEDZĄ... A ja głupi się tu uzewnętrzniam... :masakra:

A w ogóle to czytanie ze zrozumieniem było chyba w podstawówce? :mrgreen:
Kluczowe w tym poście było: "To dla tych co dopiero zaczynają - jak ja :juppi:"

I jakoś nie znalazłem tego w tym temacie. Było jak ustawić Hover Debugging ale czemu nie działa poprawnie nie znalazłem... Może znajdzie się jeszcze Ktoś kto zacznie przygodę jak ja od V977 i stanie przed tym samym problemem. A tak jeden mikro problemik mniej :mrgreen:

A ja sobie ćwiczę... Nie mam jeszcze symka, więc w realu. Najlepiej idzie mi w czterech ścianach, bo na zewnątrz dwa razy krecik... i tarcza serw już dwa razy do wymiany :wall2:
No i znowu pomieszczenie, bo części z BG nie wiadomo kiedy dotrą... Dwie zębatki stockowe też już poszły. Teraz założyłem od Hisky'ego. Zobaczymy... Staram się nie zniechęcać :)
Ostatnio zmieniony 26 mar 2016, o 14:53 przez Damdodo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 26 mar 2016, o 14:30

miruuu pisze:
Damdodo pisze:delikutaśnie spiąć ze sobą wtyk (męski) i gniazdko (żeńskie) :D

I tu zawsze mam wątpliwośc, bo jak sie przyjrzysz to gniazdko zenskie ma w sobie malego kutaska a wtyczka meska ma małą piczke. I badz tu madry co to za płcie...

Czyżby Gender opanowało i tę zdecydowanie męską dziedzinę? :plask:

Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 26 mar 2016, o 14:58

Damdodo z własnego doświadczenia bo też nie dawno zaczynałem od V977 i latania w realu to jak już jesteś w stanie kontrolować model w zawisach przechodzi kolega do lotów od prawej do lewej potem delikatnie w ósemki i będzie super.

Wysłane z mojego Tapatalka
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 26 mar 2016, o 15:15

miki78 pisze:Damdodo z własnego doświadczenia bo też nie dawno zaczynałem od V977 i latania w realu to jak już jesteś w stanie kontrolować model w zawisach przechodzi kolega do lotów od prawej do lewej potem delikatnie w ósemki i będzie super.

Tak też właśnie próbuję :D

W pomieszczeniu latam na 6G. przerzuciłem się już Dual Rate L na H. Trochę bałaganu z tego powodu... :masakra: Ale jak się nieco zniechęcam to wrzucam na moment L i znowu jestem zadowolony :banana:

Coraz częściej myślę o symku...

Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...

Postautor: Damdodo » 26 mar 2016, o 15:24

miki78 pisze:Damdodo z własnego doświadczenia bo też nie dawno zaczynałem od V977 i latania w realu to jak już jesteś w stanie kontrolować model w zawisach przechodzi kolega do lotów od prawej do lewej potem delikatnie w ósemki i będzie super.

Trochę podglądam tego gościa:
https://www.youtube.com/watch?v=dMegy0D ... wNX0sHdg81

W sumie dla mnie "przejrzyste" uwagi.

Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 26 mar 2016, o 15:44

Ja powoli zaczynam już 3d pierwsze próby odwracania na plecy za mną i muszę przyznać że na symku wychodzi o wiele łatwiej

Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 246 razy

Postautor: pkali » 26 mar 2016, o 15:51

Na symku wychodzi łatwiej, ponieważ robisz to częściej i bez spinania się. Do tego dochodzi inna perspektywa. Osobiście nie wyobrażam sobie latania bez symka. Po prostu mam za mało czasu na częste latanie w realu. A symek... wieje, pada czy masz 10 minut wolnego odpalasz i ćwiczysz :)
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1

Wróć do „Mikro heliki”